zaterdag 6 februari 2010

Ideetjes / voorstellen gevraagd

Donderdagmorgen op les geleerd hoe we nu eigenlijk moeten quilten.
Omdat ik niet het juiste materiaal voor de applicatie bij mij had, ben ik meteen maar begonnen met de Blockade. Ik heb nu eerst in het midden gequilt, en toen even opgehangen, zodat ik een idee heb hoe het er ongeveer uit komt te zien.
Ik denk dat ik alle groene vlakken quilt en de gebloemde vlakken.
Daarna komt er natuurlijk nog een rand om, maar daar wacht ik mee tot de nieuwe les.
De applicatie is ook erg leuk geworden.

Vanmiddag even naar het Quiltkabinet in Earnewald geweest. Wat een leuk winkeltje en wat een vriendelijke behulpzame mensen.
Ik heb mijn eerste quiltnaalden aangeschaft, een vingerhoed maatje groter dan ik al had en nog een klosje quiltgaren beige.
En, hoe kan het ook anders een pakketje stof. Drie lapjes met lucht, water met bootjes en strand.
Nu is mijn vraag aan jullie; hoe pak ik dit aan om hier een quiltje van te maken. In principe is drie lagen stof boven elkaar aaneen stikken genoeg, maar het moet natuurlijk op een 'quilt' manier. Maar hoe ???
Wie weet een leuke oplossing. Het zijn maar kleine lapjes voor een klein quiltje.
Ik wacht af wat jullie ervan vinden.
Fijn weekend.
4 opmerkingen:

 1. Het zijn prachtige lapjes om iets leuks van te maken. Misschien nog iets met parasols en een strandhuisje bijkopen of van andere stofjes paperpiecen? Gewoon lekker via googel zoeken naar strandquiltje? Succes. Wordt vast leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ..dat ziet er leuk uit :)
  en je 3 stofjes zijn ook leuk:) ik zou op het zand stoelen zetten en een parasol die best wat langer mag en dan voor het water uitkomt en doorpitten met vorman van schelpen enz....het water dan de bootjes enz doorpitten erom heen..en dan op de grens water lucht een grote onder gaande zon in een lekker felle kleur,en een zeemeeuw:) ja is maar een idee :)))
  succes !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Klazien. Wat leuk dat je even bij mij langs kwam. Ik heb even bij jou rondgeneusd. Je bent leuk bezig met van alles en je hebt al 2 goede adviezen over je lapjes gekregen.
  Zullen wij ook een siggy met elkaar ruilen? Dat zou ik leuk vinden. Fijne dag en tot horens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi, nu mag je niet alleen kiezen uit de lapjes maar ook uit de ideëen!! Inderdaad, lekker overal gluren en genieten, daarna de leukste eruit pikken! Plezier ermee!! Mooie avond nog! XXXD

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je berichtje !