zaterdag 13 februari 2010

Little quilt of love en ... wat is dat nou??

Of het de bedoeling is om een Little Quilt of Love op je weblog te showen weet ik niet, maar hierbij toch even een paar details van de mijne.
Zoals je kunt zien is het beertje in het midden een ander beertje dan die er om heen staan.
Ik heb dit beertje gequilt met hartjes , voor een bijzonder kindje.
Van de andere beertjes heb ik het kopje gequilt en verder de randen, zodat aan de achterkant de blokken ook te zien zijn.

En wat is dat nou??
Vandaag is in Grou (Friesland) Sint Piter aangekomen. Zoals het mij is uitgelegd is dit de broer van Sinterklaas, die in februari de kadootjes komt brengen, die Sinterklaas in december destijds , honderden jaren geleden, niet kon brengen vanwege het ijs enz. Grou is omringd door water.
Sint Piter komt op een zwart hynder (paard), heeft maar 1 Zwarte Piet mee, en is gekleed in een witte mantel. Bovendien, en dat vind ik wel leuk, wordt hij na zijn verjaardag, op 21 februari, weer uitgezwaaid door de schoolkinderen.

3 opmerkingen:

 1. wat leuk ,je bent er al een eind mee:)
  gezellige valentijndag:)
  en de Groetjes
  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij bent heel hard gegaan!! Lief zo met de beertjes! Bedankt voor het St Piter verhaal, weer wat geleerd, leuk joh! Mooie dag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, zoiets nog niet eerder gezien, hoop dat de kinderen niet mee hoeven naar Spanje, 't is daar ook snertweer! Schattige LQOL. Vind jij het ook zo leuk om te maken, ik wel. Nog een heel fijne dag, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen

Dankjewel voor je berichtje !